Darmowa dostawa od 250,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Blog

Trzy rodzaje czarnej trufli

Choć w naturze znajdziemy setki grzybów rozwijających się w glebie, to dosłownie kilka z nich jest przydatna w zastosowaniach kulinarnych. Grzyby te nazywamy truflami jadalnymi. W tym opisie skoncentrujemy się na odmianach trufli czarnej występujących w Europie, którymi są według ich łacińskich nazw Tuber melanosprum, Tuber uncinatum oraz Tuber aestivum. Zapewne spotkaliście się już z nimi pod bardziej potocznymi nazwami, czyli czarna trufla zimowa, trufla burgundzka i czarna trufla letnia.

Czytaj więcej
Jak dobrać sery do wina musującego Prosecco?
Za każdym razem kiedy planujesz odkorkować butelkę Champagne z Francji, Cava z Hiszpanii, czy włoskiego Prosecco, chwile  wybierania właściwych serów aby dobrze współgrały z bąbelkami w kieliszku należą do naszych życiowych przyjemności. To niezobowiązujące połączenie smaków nie wymaga żadnej szczególnej okazji, eleganckich kolacji czy wizyt w ekskluzywnych restauracjach. To przekąska na spokojny i rodzinny wieczór, luźne weekendowe spotkanie w gronie przyjaciół, czy nawet kieliszek wina w samotności w czasie gdy chcemy kontemplować każdy łyk pieszczącego podniebienie trunku.
Czytaj więcej
 

Этот веб-сайт использует файлы cookie. Узнайте больше, перейдя по этой ссылке.
© 1998-2024 Товарный знак, название компании, изображения и содержание документа защищены законом и не могут быть воспроизведены каким-либо образом без письменного согласия владельца.
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixelpixelpixelpixelpixel